Bästa golfbanorna i världen

Uppdaterat
Golfare

Golf är en omtyckt och populär sport med rötter i Skottland. Något som är säkert är att man lugnt kan säga att sporten har en lång historia. Det tycks ha spelats golf redan så tidigt som 1297. Runtom i världen finns det idag flertalet golfklubbar. Här följer information kring vilka golfbanor som anses vara några av de mest populära. Är du en inbiten entusiast är det definitivt värt att veta om var dessa finns. Om du planerar en resa i golfens tecken, är det tveklöst värt att spana in någon av dessa platser.

Fantastiska golfbanor

Royal County Down Golf Club anses ligga högt upp på listan bland de allra populäraste golfbanorna. Denna golfklubb finns i Nordirland. Närmare bestämt i Newcastle. Golfklubben såg dagens ljus redan den 23 mars 1889, och är därmed en av de äldsta golfklubbarna i Irland. Miljön runtomkring är mycket vacker. Runt golfbanan finns sagolika berg och magnifik grönska. Golfbanan är 6,571 meter lång. Det finns alltså många anledningar till varför denna golfbana är så pass omtyckt som den är. Faktum är att Royal County Down Golf Club är rankad som nummer 1 i Storbritannien.

Royal County Down Golf Club
Royal County Down Golf Club – en av dom mest populära golfbanorna i världen!

En annan mycket ansedd golfklubb är Tara Iti Golf Club i Nya Zeeland. Golfklubben öppnade år 2015 och har snabbt tagit sig upp på topplistan. Även här kan du njuta av fantastisk miljö. Berg, grönskande vacker natur och havet är bara några nämnvärda saker du kan ta del av vid denna fantastiska golfklubb. Ta dig igenom de alla 18 hålen och upplev en dag värd att minnas.

Golfa i Skottland

I Skottland hittar vi Muirfield, en annan mycket vacker golfklubb. De första 9 hålen på golfbanan är arrangerade i medurs slinga. De 9 sista hålen är istället i motsatt riktning. Muirfield skapades 1891 och har därmed en lång historia. Här andas tradition med gamla anor.

Sedan har vi Royal Dornoch Golf Club som även denna är en populär golfklubb i Skottland. Närmare bestämt i Dornoch, Sutherland. Klubben har två stycken 18-hållsbanor. Struiebanan och Mästerskapsbanan. Här finns också tradition, och mycket vacker omgivning.

Vidare på listan bland de allra bästa golfbanorna i världen hittar vi Royal Melbourne Golf Club. Denna golklubben finner vi alltså i vackra Australien. Detta är en mycket vacker plats som erbjuder mängder av sevärdheter. Faktum är att denna golfklubb ligger rankad som femte plats i världen. Här finns totalt 36 hål. Golfbanan är omringad av vacker natur. Dessutom finns även här en härlig atmosfär och historia.

Maxade upplevelser

Nästa fantastiska golfklubb på listan ligger även den i Skottland. Nämligen Old Course. Som om inte det vore nog, är detta otroligt nog en av de äldsta golfbanorna i världen. Det är definitivt värt att besöka denna vackra golfklubb, för dig med stort intresse för golf och dig som är intresserad av historia. Faktum är att man inte ens vet helt säkert när det spelades här för första gången, det finns dock dokument som tyder på att det spelades golf här redan 1552. Under söndagarna är banorna stängda. Därmed har människor som har lust att promenera här, chans att uppleva den vackra omgivningen utan att behöva vara rädd för att bli träffad av en golfboll.

Besök Frankrike – en golfbana svår att glömma

En annan fantastisk golfklubb är Morfontaine Golf Club som ligger i Frankrike. Banan är omringad av vacker natur. Golfklubben ligger ungefär en timme från Paris så det är smidigt att ta sig till och från banorna. Du som golfentusiast borde alltså kolla in denna golfklubb ifall du befinner dig i Frankrike.

Royal Portrush Golf Club står näst på tur. Denna golfbana finns i County Antrim, Nordirland. Den är privatägd och är en 36-hålsklubb. Dessutom är platsen mycket vacker, med fin natur och härliga omgivningar. Därför finns det många anledningar till varför detta är en av de bästa golfklubbarna i världen. Det är definitivt värt att besöka denna plats.

Golfklubb och bana i Asien

Sydkorea har också en mycket vacker och populär golfklubb. Nämligen South Cape Owners Club. Detta är en mycket vacker och exklusiv golfklubb. Alltså kan du räkna med en förstklassig upplevelse.

Gemensamt för alla dessa golfbanor är att de ligger i fantastisk natur. Dessutom har de spelvärda banor och en riktigt bra helhetsupplevelse. Dessa golfklubbar som är utspridda runt om i världen har alla sin unika historia. Det finns massor med vidare information att tillgå om samtliga platser. Därför kan du enkelt hitta bilder från var och en av dessa golfklubbar.

Golfbanor i USA

Givetvis finns det ett antal stora golfbanor i USA, den första kallas Pine Valley och ligger i södra New Jersey. Denna har under lång tid ansetts vara en av världens bästa bana. Att spela här är verkligen få förunnat eftersom det är en privat klubb och för att du ska kunna spela denna drömrundan måste du blir inbjuden av någon som redan är medlem.

Du kan även besöka Cypress Point Club. Denna fantastiska 18-hålsbana finns på Montereyhalvön i vackra Kalifornien. Det är en golfbana som sträcker sig längs den vackra kusten och som om inte det vore nog, bjuder platsen dessutom på fantastiska vyer.

Shinnecock Hills Golf Club heter en annan vacker bana. Den finns på Long Island i New York. Sedan början på 30-talet har banan ändrats om vid flertalet tillfällen men charmen består defintivt och är också värd att uppmärksammas.

Pebble Beach är en spektakulär golfbana i Kalifornien och är troligtvis en av världens mest kända golfbana. Därför har den en given plats på den här listan. Banans signaturhål, och det klubben är mest känd för, är det sjunde hålet. Där får du nämligen möjligheten att slå ut mot Stilla havets vågor. Omgivningen är minst sagt fenomenal.

Det finns mängder av golfbanor runt omkring i världens alla hörn. Ge dig ut och var med om underbara upplevelser samtidigt som du utövar din favorit sport.

Lämna en kommentar

Har informationen på denna sida hjälpt dig?
0 / 5 5.00