Hur du väljer rätt golfboll

Golf är en sport som bara blir mer och mer populär. Många åker utomlands för att spela golf och är en sport för personer i alla åldrar. Du vill alltid ha det bästa och varför då inte den bästa golfbollen för just dig när du spelar golf. Här har vi de perfekta tipsen på hur du ska göra för att välja rätt.

Hur du väljer rätt golfboll
Välj rätt golfboll med hjälp av golftipsar.se

Grundtips

Det första du ska tänka på är att hålla dig till det som fungerar. Det kan vara roligt att testa nya modeller ibland men har du hittat en golfboll som fungerar för dig så rekommenderar vi att du håller dig fast vid den. Det andra du ska tänka på där många gör misstag är att du väljer den golfboll som går längst. Så ska du inte tänka då det nämligen är i närspelet du hämtar som flest slag. Utgå därför utifrån närspelet när du väljer boll. Det tredje vi vill nämna är att du ska hitta den känslan du trivs med vare sig det är en extrem mjuk boll eller en hårdare boll. Det är du själv som ska spela, ingen annan, välj därför det som känns bäst för dig och din spelform.

Golfboll; Olika typer

Tourbollar är de golfbollarna som är absolut bäst. De har högst prestanda och ett mjukt skal, vilket gör att det finns flera prisvärda alternativ av den här sortens golfboll.

Sedan har vi tourbollar med en extra mjuk känsla som passar för de som vill ha den där mjuka känslan men samtidigt en bra prestanda.

Premiumbollar kommer precis under tourbollar. Väldigt prisvärda golfbollar som fortfarande gör att du kan prestera på topp. Skillnaden mellan tourbollar och premiumbollar är skalet som är gjorda på olika material.

Distansbollar ger dig långa och raka slag för bra priser. Det finns både i den mjukare och hårdare varianten. De har alla lägre spinn för att ge ett rakare slag men också fokus på en lång sträcka.

Dambollar är speciellt utvalda för damer då de är extra mjuka för lägre svinghastighet.

Skillnaden mellan en golfboll till en annan

Det som skiljer golfbollarna ifrån varandra beror på spinn, känsla och design. Hur mycket en boll spinner är största skillnaden mellan olika golfbollar. Ju högre spinn desto större chans att få mer kontroll på bollen samt att få stopp på bollen. Vidare utgör bollens kompression, känslan när du spelar. Låg kompression ger dig en mjukare känsla och hög kompression en kraftigare känsla. Har du en låg svinghastighet ska du välja en boll med låg kompression. När vi kommer till design är det gamla vanliga vita inte det enda som finns ute på marknaden. Det är högst individuellt vad du föredrar men det finns alla olika färger och mönster på golfbollar och utbudet är stort.

Olika typer av konstruktioner

Något annat som också är värt att nämna är hur bollar är konstruerade för att förstå hur en golfboll fungerar. Alla bollar består av en kärna och ett ytterskal. Det finns 2-delade, 3-delade, 4-delade, 5 och 6-delade golfbollar. Det finns därmed ett enormt stort utbud. Det är kärnans kompression som avgör hur hård en boll känns. En hårt komprimerad kärna ger en fastare känsla och tvärtom med en mjuk komprimerad kärna. 4, 5 och 6-delade golfbollar ger mer spinn.

Hur du väljer rätt golfboll har vi nu framfört några tips på hur du ska tänka. Fråga dig själv;

  • Behöver jag verkligen en ny boll eller fungerar den jag använder nu?
  • Vilken typ av känsla vill jag ha när jag spelar golf?
  • Vilken design på bollen vill jag ha?
  • Vad är min budget?

När du har besvarat alla de här frågorna är vi säkra på att du kommer hitta rätt golfboll för just dig!

Dela gärna om du gillade inlägget!

Har informationen på denna sida hjälpt dig?
0 / 5 5.00