Golf Simulator

En golf simulator är ett perfekt sätt att kunna spela golf inomhus under vinterhalvåret när golfbanorna är frusna och marken täckt av snö. Du kan både spela för att behålla formen inför nästa säsong eller enbart för nöjes skull. En golf simulator passar även dig som aldrig spelat golf tidigare, eftersom du inte behöver ett grönt kort eller Golf ID, vilket ofta är ett krav på vanliga golfbanor.

Hur fungerar en golf simulator?

En golfsimulator är en studio inomhus där du kan spela virtuell golf, även kallad indoor golf. Den har två väggar på sidorna och en projektorduk som visar en virtuell golfbana. Med hjälp av sensorer som sitter på väggarna så kan en dator visualisera hur slaget hade sett ut på en riktig bana. Sensorerna kan mäta både hur hårt du skjuter bollen, i vilken riktning och andra faktorer som påverkar slaget.

Golf Simulator
Golf Simulator blir allt vanligare i Sverige!

Spela i en studio

Det finns flera olika studior i Sverige dit du kan gå för att öva på ditt sving inomhus. Du som aldrig spelat golf tidigare behöver inte oroa dig då många studios erbjuder gratis introduktionskurser. Precis som på en riktig golfbana så kan du spela olika banor med varierande svårighetsgrad.

Du kan även välja om du exempelvis vill spela 9 eller 18 hål, beroende på hur mycket tid du har. En annan rolig sak är att du kan spela på banor som inte finns i Sverige. Eftersom de är virtuella så kan du spela på banor från alla världens hörn. Tekniken bakom en golf stimulator är i toppklass vilket ger en häftig upplevelse, grym grafik och hur många valmöjligheter som helst.

Golf simulator hemma

Du behöver inte besöka en studio för att testa en golf simulator. Det finns även mindre varianter som går utmärkt att använda för hemmabruk (enligt oss ett ganska bra golf tips!). Om du är sugen på att testa en golf simulator hemma finns det några saker som kan vara bra att tänka på.

  • Utrymmeskrav

Du behöver givetvis inte lika mycket plats som i en studio men tillräcklig takhöjd och utrymme för att kunna svinga en golfklubba är ett måste. Du får räkna med att du behöver en takhöjd på minst tre meter. En del simulatorer går även bra att sätta upp utomhus, vilket kan passa dig som har plats i exempelvis trädgården men inte inomhus.

  • Val av modell

Det finns stora modeller som installeras stationärt men det finns också de som är mindre, bärbara modeller som är smidiga att ha med sig. De bärbara modellerna brukar dessutom vara enkla att packa upp och installera.

  • Prisintervall

Det finns golf simulatorer i flera olika prisklasser. Du kan få en enklare modell för en tusenlapp men det finns också modeller som kan ligga på upp till 40 000 kronor för hemmabruk.

  • Vilka funktioner du behöver

Olika golfsimulatorer har olika funktioner. För någon som bara spelar sporadiskt och vill öva på sitt sving så behövs inte så många olika funktioner. För en inbiten spelare som verkligen gillar upplevelsen så finns det simulatorer med flera olika funktioner. Förutom spelet i sig så kan det finnas exempelvis GPS-funktion och möjligheten att spela på golfbanor som finns i verklighet, fast virtuellt.

Det är ganska häftigt att veta hur en golfbana på en annan kontinent ser ut, utan att ha besökt den. Något som många spelare uppskattar när de spelar hemifrån är att det går att spela live rundor, både i Sverige men även internationellt. Det gör att du kan spela mot andra golfare från hela världen, utan att lämna ditt vardagsrum.

Fördelar

Det finns flera fördelar med att spela på en golf simulator. Givetvis får du inte samma upplevelse som när du spelar på en riktig bana men det är som sagt ett bra sätt att kunna öva inomhus.

  • Du kan spela oavsett vad det är för väder ute.
  • Har du en golf simulator hemma kan du spela när du vill och hur mycket du vill. På så sätt behöver du inte anpassa dig efter öppettider och liknande.
  • Du behöver inte gå runt hela golfbanan för att komma till nästa hål, du står bekvämt kvar på samma ställe under hela rundan.
  • Du behöver inte ha grönt kort eller Golf ID för att spela på en golf simulator.
  • Det är en rolig upplevelse som både kan göras ensam och i grupp. Det passar både bra som träning men även som upplevelse för exempelvis en arbetsgrupp.
  • Du kan spela på virtuella golfbanor från hela världen.

Nackdelar

Det är svårt att se några nackdelar med en golf simulator. Det är ett roligt och kreativt sätt att kunna spela även när vädret inte tillåter. Det enda som skulle kunna vara negativt är storleken på en golf simulator eftersom du både behöver svängrum för klubban samt plats för själva projektorduken och sidoväggarna. Har du lågt i tak hemma kan det vara svårt att få plats att svinga klubban ordentligt över huvudhöjd.

Dela gärna om du gillade inlägget!

Lämna en kommentar

Har informationen på denna sida hjälpt dig?
0 / 5 5.00